Als ondernemer is het soms ontzettend lastig om een vastgoed financiering als onderpand bij een bank te krijgen. Voor de meeste ondernemers is het onmogelijk, ook door de torenhoge aflossingskosten.
Gelukkig maakt Briqwise dit een stuk makkelijker. Door investeerders aan ondernemers te koppelen, vinden ze voor jou een goedkope oplossing. Lees snel verder als je wilt weten hoe dit werkt en of dit voor jou misschien een goede optie is.
Inhoudsopgave
Wie is Briqwise?
Briqwise is hét platform voor vastgoedfinancieringen. Ondernemers willen natuurlijk graag vastgoed kopen tegen flexibele voorwaarden of een financiering afsluiten met vastgoed als onderpand. Bij een bank kan dit een lang, ingewikkeld en prijzig proces worden. Investeerders zoeken juist een manier om hun vermogen nuttig te besteden en daar rendement op te maken.
Briqwise zorgt ervoor dat deze partijen samen worden gebracht en ze zorgen voor een goede match waarbij beide partijen voordeel hebben.
Briqwise is een zelfstandige kredietverstrekker die niet aangesloten is bij een bank. Misschien klinkt dat niet zo handig en veilig, maar door hun zelfstandigheid wordt alles veel sneller en ook nauwkeuriger geregeld.
Wanneer je je dus aanmeldt voor een vastgoedfinanciering, word je veel sneller geholpen dan bij een normale bank. Gelukkig zorgt Briqwise er wel voor dat alles veilig en met een zo laag mogelijk risico gebeurt.
Hoe werkt vastgoed financiering bij Briqwise?
Stap 1: Aanvraag indienen
Op de site van Briqwise dien je binnen een paar minuten al een aanvraag voor een vastgoed financiering. Dit bestaat uit het invullen van een paar gegevens, de waarde van het vastgoed en het bedrag wat je wilt lenen.
Wanneer je een taxatierapport toevoegt, heb je een grotere kans dat het proces voor je versneld wordt. Maar geen zorgen, je kunt later ook altijd nog het taxatierapport inleveren.
Stap 2: Het beoordelen van je aanvraag
Nadat je de korte gegevens hebt doorgegeven, moet er naar je aanvraag worden gekeken. Je aanvraag moet realistisch zijn en aan een paar voorwaarden voldoen voordat deze wordt goedgekeurd.
Stap 3: Kennismakingsgesprek
Wanneer je voorstel is goedgekeurd, moet deze definitief gemaakt worden met een kennismakingsgesprek. De financieringsvoorwaarden worden dan besproken en al jouw vragen worden beantwoord. Ook kijkt Briqwise meteen of jij wel een geschikte klant bent voor de investeerders.
Stap 4: Presenteren aan de investeerders
Briqwise heeft een netwerk aan verschillende investeerders die mogelijk wel geïnteresseerd zijn in jouw aanvraag. Daarom stelt Briqwise een overtuigende presentatie op van jouw voorstel. De investeerders overleggen en beslissen dan of ze in jouw idee een toekomst zien.
Stap 5: Een investeerder gaat akkoord
Na de presentatie zit er vrijwel altijd een investeerder tussen die het met jou eens is over je voorstel.
Stap 6: Bezoek aan de notaris
Briqwise regelt de financiering verder voor je. Zo stellen ze de noodzakelijke documenten op en ze maken een afspraak bij de notaris. De financiering moet natuurlijk officieel gemaakt worden. Ze proberen dit zo snel mogelijk te doen.
Stap 7: Het geld wordt beschikbaar gemaakt
Vaak wordt de financiering binnen twee weken na de goedkeuring van de notaris uitbetaald. Zo heb jij sneller dan ooit het geld om jouw droom waar te maken, zonder gedoe en hoge kosten.
Gegevens aanleveren bij Briqwise
Wanneer je je opgeeft, heeft Briqwise een paar gegevens van je nodig. Zoals je in het stappenplan hebt gelezen, moet je bij het invullen van het aanvraagformulier al wat gegevens aanleveren. Maar wanneer je lening bijna rond is, zijn er nog meer gegevens die Briqwise van je moet weten.
Denk hierbij aan verschillende gegevens zoals:
- Kopie van je legitimatiebewijs. Zoals bij elke lening is er bewijs nodig dat je zegt wie je bent dat je zegt waardoor je even je rijbewijs, ID-kaart of paspoort moet kopiëren.
- Een taxatierapport. Deze kun je meteen bij het inleveren van je aanvraagformulier al inleveren, maar het kan ook later. Let op, dit rapport moet zijn opgesteld door een erkend en gecertificeerd taxateur.
- IB-aangifte. Wanneer je deze inlevert, is het van belang dat je de meest recente aangifte pakt. Op die manier kunnen ze bij Briqwise het beste een beeld krijgen van jouw situatie.
- Eventuele huurovereenkomsten. Wanneer je een pand wilt gaan huren, is het noodzakelijk dat je de huurovereenkomsten kan laten zien als bewijs.
- Recente jaarrekening. De jaarrekeningen die je bij je bank opvraagt, moeten ook aangeleverd worden al wil je een lening ontvangen bij Briqwise.
- Uittreksel KvK. Deze moet nog van niet zo lang geleden zijn en het toont aan dat jij inderdaad bij de Kamer van Koophandel bent ingeschreven.
Al deze gegevens worden bij Briqwise zorgvuldig bewaard. Ze moeten namelijk voldoen aan de voorwaarden zoals dat is opgenomen in de AVG, de Algemene Verordering Gegevensbescherming.
Wat zijn de kosten voor een lening bij Briqwise?
Het krijgen van een lening gaat natuurlijk nooit zonder kosten, ook niet bij Briqwise. Bij Briqwise betaal je alleen kosten voor de beheerfee en de financieringsfee. Het aanvragen van een lening is dus gratis, net zoals eventueel vervroegd aflossen.
De financieringsfee is eenmalig en je betaalt dan ook bij de totstandkoming van de financiering. Voor de ondernemers is dat 2,95% van het geleende bedrag.
Daarnaast betaal je jaarlijks de beheerfee. Deze wordt per jaar berekend over het geleende bedrag en daarna moet je deze per maand gaan betalen. Deze beheerfee bedraagt 0,25% van het geleende bedrag.
Bedenk wel dat deze bedragen exclusief btw zijn, houd hier rekening mee in je boekhouding.