Qeld en wat moet je weten

Eén van de meest bekende aanbieders die het mogelijk maakt om eenvoudig krediet te lenen is nog altijd Qeld. Deze aanbieder staat bekend om de schappelijke voorwaarden die zij weten te hanteren ten aanzien van de leningen.

De aanbieder Qeld adverteert dan ook met het feit dat zij een lening voor je af kunnen sluiten binnen een minuut. Omdat niet iedereen bekend is met de lening van Qeld hebben we de belangrijkste informatie op een rijtje gezet.

Voorwaarden van de lening

Bij Qeld is het mogelijk om een verscheidenheid aan leningen af te sluiten. Op dit moment is het voor de klanten mogelijk om een bedrijfslening af te sluiten tussen de € 1.000 en € 200.000.

De looptijd van de lening is aan te merken als flexibel. Deze bedraagt in totaal tussen de 6 en 18 maanden, afhankelijk van wat je zelf prettig vindt met betrekking tot de afbetaling.

Het is mogelijk om de lening op ieder moment af te lossen zonder dat hier extra kosten bij komen kijken. De belangrijkste eis is dat:

  • Je over een eigen onderneming beschikt
  • Je als eigenaar van het bedrijf in Nederland woont

Los van deze twee eisen zijn de voorwaarden zeer marginaal.

Leeftijdsvereisten – minimum en maximum

Qeld kent geen leeftijdsvereisten voor het aangaan van de lening. Wel kent het bedrijf enkele extra eisen met betrekking tot het zakelijk krediet.

Zo dien je over een eenmanszaak, BV, NV of VoF te beschikken om een lening aan te vragen. Deze eis is van belang voor de benodigde documenten.

Er staat je echter niets in de weg om op een jonge leeftijd een lening aan te vragen, mits je over een eigen onderneming beschikt. Wel is het zo dat er iemand garant moet staan voor de lening die door een minderjarige aan wordt gegaan. Het gaat hier dus om eenieder die de leeftijd van 18 jaar nog niet heeft bereikt.

Volwassenen staan zelf garant voor de lening.

Benodigde documenten – wat heb je nodig?

Om een lening af te sluiten bij Qeld dien je over de basis documenten te beschikken. Denken aan:

  • Paspoort of ID kaart. Deze gegevens zijn van belang voor de normale verificatie van jou als klant zijnde.
  • Je moet een plan van aanpak hebben voor jouw bedrijf
  • Een geldig KVK nummer hebben.

Alle documenten kunnen via het online aanvraagproces in worden gediend. Na een korte controle krijg je gelijk bevestiging omtrent de lening. Vaak is het mogelijk om het geld dezelfde dag nog te ontvangen.

Minimale inkomen in te lenen

Qeld kent op dit moment geen speciale vereisten met betrekking tot het minimale inkomen voor het aangaan van een lening. Dit komt voort uit het feit dat het hier gaan om een bedrijfskredietverstrekker in plaats van een reguliere kredietverstrekker.

Ondanks het feit dat het mogelijk is om met een laag inkomen geld te lenen is dit niet verstandig. Het is namelijk zo dat de rente altijd op tijd betaalt dient te worden. Indien er niet op tijd wordt betaalt zullen de kosten en de eventuele bijkomende kosten op jou als lenende partij verhaald worden.

Dienstverband voor de lening

De lening van Qeld is bedoeld voor de mensen die van plan zijn om hun eigen bedrijf uit te breiden met het nodige kapitaal. Dit brengt met zich mee dat een bijkomend dienstverband niet verplicht is ten aanzien van het aangaan van de lening.

Hierdoor is het mogelijk om als beginnende ondernemer over vermogen te beschikken voor binnen je eigen bedrijf. Belangrijk is wel dat jouw bedrijf over een goed concept beschikt en dat het risico voor de kredietverstrekker niet te hoog is.

In principe is het voor ieder bedrijf wat aan de eisen voldoet mogelijk om het volledige bedrag van de lening te lenen.

Hoe los je het af?

De lening van Qeld wordt één keer per maand afgelost. Dit gebeurd via jouw eigen zakelijke lening.

Iedere maand betaal je een vast bedrag aan aflossing. Dit bedrag omvat zowel de maandelijkse rente als het percentage aflossing over de betreffende lening.

De factuur van de lening wordt per mail naar jou als klant zijnde opgestuurd. Het is mogelijk om de factuur fysiek te ontvangen per post. Hiervoor wordt €3,- per factuur in rekening gebracht.

Je gaat naar de website van Qeld